Search

Online     book online     bookings

Historia och allmän information

Ingång

Det som igår endast var en fiskeby är idag solkustens mest internationella plats, med Medelhavets mest berömda nöjeshamn, Puerto Banús, där de mest berömda lustjakter lagt till.

Detta centrum för jetset, bostad eller semesterplats för prinsar, miljonärer och kändisar är en ren, säker och mycket vårdad stad, med vackra boulevarder, parker och trädgårdar. Dess historiska centrum är en morisk och andalusisk blandning, med trånga gränder smyckade med blommor och parfymerad med apelsinträdsdoft.

 

Marbella, en underbar stad i solkustens (Costa del Sol) hjärta. Dess härkomst dateras 1600 före Kristus, grundades av romarna med namnet "Salduba" och låg i "Vía Augusta". På 711-talet, kom muslimerna in i Spanien och erövrande delar av den Spanska halvön. Under den muslimska regimen utvecklades Marbella till en framgångsrik stad och blev döpt till "Marbi-la"

 

Gamla staden

Marbellas arkitektur har fortfarande en Arabisk-Medelhavsstil. år 1485 kom de katolska kungarna, (Reyes Católicos), in i staden, vilkens byggnadsstil ändrades till kastiliansk (spansk). Man tror att det
aktuella namnet Marbella härstammar från den tiden. Under tidens gång har Marbella förändrats till en underbar stad som erbjuder sina besökare en typisk andalusisk smak, med sina trånga gränder, vitmålade hus, torg fulla med blommor, allt detta intill det varma och blå Medelhavet.

 

Puerto Banus

 

Marbella erbjuder tusentals besökare paradisiska stränder, många golfbanor, världsberömda nöjeshamnar, en naturskön omgivning, lyxhotell, restauranger, affärscentrum och ett intensivt nattliv. Allt detta gör Marbella till en plats med oändliga möjligheter som förskönar både kropp och själ, där livet har en annan mening.

 

 

Gamla staden

Dess gynnsamma klimat, ojämförbara hotell, förbindelser, sportaktiviteter och så klart för stadens gästfria själ gör Marbella till en perfekt plats för semester, konferenser etc.. Marbella är omgivet av stora städer och tusenåriga kulturer: Málaga, Granada, Sevilla, gränsar nästan med Afrika via Algeciras hamn. Marbella är en stad med perfekta förbindelser oavsett om du väljer att färdas på vägen, i luften (Málagas och Gibraltars flygplats) eller på havet med båt från någon exklusiv nöjeshamn

 

Sierra Blanca

Beroende på dess geografiska läge och bergskedjorna som omger staden, åtnjuter Marbella ett speciellt klimat med sval temperatur hela året, utan kalla och hårda vintrar eller kvävande somrar. Medeltemperaturen är 19 grader, solen lyser 320 dagar om året, med mindre än 50 dagars regn. November och December är de månader då risken för nederbörd är som störst dock är detta regn mycket välkommet då det behövs för att bibehålla den vackra vegetationen.

 

Informationen har vi hämtat från Guiamarbella.com

 

Marbella Sun Trips: Dagsturer och utflykter från Estepona, Marbella, Fuengirola, Mijas Costa, Torremolinos, Benalmádena, Málaga, Algarrobo, Almuñecar, Caleta de Vélez, Nerja, Rincón de la Victoria, Salobreña, Torre del Mar, Torrox.

Svenska, Spanska, Engelska

Helena Persson, Marbella Sun Trips:

© 2001-2024