Search

Online     book online     bookings

Besök Gärna

EL CASTILLO (Borgen)

Denna byggnad är belägen i stadens historiska mitt och är den enda som har bevarats från den muslimska perioden. Medina de Marbella var en av de viktigaste städerna i "Rayya" (Län i Málaga). Muren, ca 90.000 kvadratmeter, byggdes runt Marbella och innanför den utbredde sig ett nät av trånga gränder vilka än idag är bevarade.

 

Borgen           Borgen

 

VILLA ROMANA DE RIO VERDE (Den Romanska villan i Rio Verde)

Belägen mycket nära kommungränsen, dess existens kändes till redan på 1700-talet, men det var först år 1960 arkeologen Carlos Posac Mon y D. Fernando Alcalá Marín upptäckte delar av den Romanska villan. än idag har man inte undersökt dess helhet. Det takfria området har en innergård omgärdad av pelare (peynistylum) och ett tolvtal rum vilkas ändamål var att ge ljus till det invändiga rummet.

Romanska villan i Rio Verde          Romanska villan i Rio Verde

 

Gamla staden
CASCO ANTIGUO (Gamla Stan)

Vi föreslår att ni lär känna Gamla stans historiska byggnadskonst. Byns utformning är nästan exakt som den var på 1500-talet. Denna återspeglar magnifikt den intensiva affärshandeln, där man kan hitta åtskilliga affärer i en atmosfär med vitmålade gränder och balkonger med blommor.

 

 

Puerto Banus
PUERTO BANUS

Puerto Banús som har fått sitt namn efter sin upphovsman, D. José Banús, belägen 6 kilometer utanför Marbella centrum, är en av Marbellas största attraktioner. Hamnen är utnämnd till nationens turistcentrum, och belönad med guldmedalj för turistmeriter. Den besöks varje år av mer än 4 miljoner personer. För några år sedan blev den belönad i Rom i Gold Mercury International för dess inverkan och utveckling av den ekonomiska, kulturella och sociala medverkande. Hamnen invigdes år 1970, två år efter den började byggas. Hamnen har 915 kajplatser mellan 8 - 50 meter långa, vid vilka de mest exklusiva båtar har ankrat.

 

IGLESIA DE LA ENCARNACION (Gamla Stans kyrka)

Mitt i den gamla stadens hjärta finns ett av de populäraste och vackraste torgen, Kyrktorget (La Plaza de la Iglesia), på vilken kyrkan Iglesia Mayor de Santa María de la Encarnación höjer sig, byggd år 1505. Den antika kyrkan renoverades 1712 och år 1756 gjorde Pedro del Castillo y Salvador Gáves dess vackra fasad.

 

MUSEO DEL BONSAI (Bonsai Museum)
Arroyo de la Represa Parken. öppet från 10.00 till13.30 och från 16.30 till 20.00 / Information: Tel. 34/952 86 29 26

PARQUE DE LA NATURALEZA SELWO (Naturparken Selwo)

Selwo är en naturpark, unik i Europa, som inbjuder dig att uppleva ett autentiskt äventyr. På sina mer än 100 hektarer finner man en miljö full av kontraster, ibland vilda och ibland paradisiska, där djur från de 5 kontinenterna lever tillsammans i halv frihet. Estepona.

Informationen har vi hämtat från Guiamarbella.com

 

Marbella Sun Trips: Dagsturer och utflykter från Estepona, Marbella, Fuengirola, Mijas Costa, Torremolinos, Benalmádena, Málaga, Algarrobo, Almuñecar, Caleta de Vélez, Nerja, Rincón de la Victoria, Salobreña, Torre del Mar, Torrox.

Svenska, Spanska, Engelska

Helena Persson, Marbella Sun Trips:

© 2001-2024