Search

Utflykt till Córdoba från Torrox

searcherAlla Utflykter

Guidad dagstur till Córdoba från Torrox med upphämtning på hotell och busshållplatser.

Córdoba var huvudstaden i Al Andalus (kalifatet 929-1031). Under 900-talet och 1000-talet var Córdoba den mest befolkade staden i hela Europa. Staden Córdoba har pga av sina attraktiva monument, rika historia med påverkan från olika kulturer samt för sin utmärkta gastronomi, utsetts med ett pris av UNESCO där en del av de gamla delarna av staden blivit deklarerat världsarv. Staden tros ha grundats av Claudius Marcellus. Cordobas största härlighet kom under den muslimska ockupationen 711 till 1236. Cordoba är en skönhet som kombinerar romerskt, katolskt, islam, judiskt etc. La Mezquita, moskén, är av de äldsta monumenten i väst och den mest besökta turistattraktionen i Córdoba. 

Upphämntning och avfärd mot Córdoba (via Antequera), ankomst och rundtur med en lokal tur guide, besök av Moskén. Promenad genom det judiska kvarteret, synagogan och även den romerska bron, och besök av de berömda "patios" och typiska trädgårdar.

Efteråt är det lunchdags (valfritt) på ett hotell eller lokal restaurang. Egen tid för shopping. Hemfärd till Solkusten.

Cordoba Cordoba Cordoba Cordoba Cordoba
Cordoba Cordoba Cordoba Cordoba Cordoba

Detaljer gruppturer till Córdoba från Torrox:

I turen ingår (alternativ):
Bussresa, guide, lokal guide och entréavgift till Synagogan och Mosken-Katedralen. Valfritt: fri tid eller lunch på en lokal restaurang med vin och vatten.

Hämtning och avlämning: Vi hämtar dig och släpper dig vid ett av våra många pickup platser vid hotell, busstoppar etc. längs kusten.

Rekomendationer: Kläder som är lämpliga för säsongen, bekväma skor för promenader. 

Guider på turen: 
Talar engelska, spanska, franska och italienska.
Guider pratar även franska, tyska och italienska, dessa språk är ej tillgängliga alltid, om guidad tur på dessa språk behövs, var god och konsultera.

I Cordoba:
10:00 Ankomst och panoramiska vyer från buss
10:30 Besök till fots.
13:00 Lunch (valfritt) och egen tid
16:00 hemfärd
Tiderna är ungefära och ordningen kan ändras.

Priser från Costa Tropical (Algarrobo, Almuñecar, Caleta de Vélez, Nerja, Rincón de la Victoria, Salobreña, Torre del Mar och Torrox):
• Vuxna utan lunch: 58,50 €
• Vuxna med lunch: 74,50 €
• Barn 4 - 11 år: utan lunch 43,88 €
• Barn 4 - 11 år med lunch: 55,88 €
• Barn 0 - 3 år utan lunch: 29,25 €
• Barn 0 - 3 år med lunch: 37,25 €

Boknings och avbokningsvillkor (grupptur):
Att inte vara på upphämtningsplatsen vid överenskommen plats och tid räknas som No Show. Vid No Shows skall fulla beloppet erläggas.
Återbetalning kan göras om avbokas minst en arbetsdag (24 timmar) innan utflykt. Bank avgifter och kommisioner dras av från beloppet som skall återbetalas.

Marbella Sun Trips: Dagsturer och utflykter från Estepona, Marbella, Fuengirola, Mijas Costa, Torremolinos, Benalmádena, Málaga, Algarrobo, Almuñecar, Caleta de Vélez, Nerja, Rincón de la Victoria, Salobreña, Torre del Mar, Torrox.

Svenska, Spanska, Engelska

Helena Persson, Marbella Sun Trips:

© 2001-2021